BURSLULUK SINAVINA BAŞVURU İÇİN GEREKENLER

BURSLULUK SINAVINA BAŞVURU İÇİN GEREKENLER

BURSLULUK SINAVINA BAŞVURU İÇİN GEREKENLER

07.02.2024 1982

BAŞVURULAR  : 13 Şubat 2024 - 1 Mart 2024 tarihleri arasında öğrenci velisinin okul idaresine başvurusuyla yapılacaktır.

SINAV TARİHİ : 21 Nisan 2024 Pazar Saat 10.00


BURSLULUK BAŞVURULARINDA İSTENEN BELGELER

1. EK-1 Öğrenci Ailesinin Maddi Durumunu Gösteren Beyanname:

  "EK-1 Öğrenci Ailesinin Maddî Durumunu Gösteren Beyanname" için tıklayınız.

2. Veli Gelir Belgesi:

a) Veli ve Eşi ücretli veya maaşlı çalışıyor ise; çalıştığı kişi, kurum ve kuruluşlardan alınacak 2023 yılına ait on iki aylık toplam gelirini gösteren belge. (Gelirin on iki ayı bulmaması halinde son aylık geliri esas alınarak on iki ay üzerinden yıllık hesaplanacaktır.)

b) Veli ve Eşi serbest meslek sahibi ise; basit ya da gerçek usulde vergiye bağlı olan mükelleflerinbir önceki yıl olan 2023 yılına ait gelir vergisi matrahını gösteren belge. (Defterdarlık veya Malmüdürlüklerinden alınacaktır)

c) Veli ve Eşi çalışmıyor ise; Vergi mükellefi olmadığına dair belge. (Defterdarlık veya Malmüdürlüklerinden alınacaktır)

d) Sosyal Güvenlik Kurumuna kaydı bulunmadığına dair belge ve/veya Hizmet Döküm Cetveli; (SGK il/ilçe müdürlüğünden veya e-Devlet üzerinden alınacaktır)

e) Veli ve Eşinin zirai faaliyette bulunup bulunmadığına dair belge. (İl /ilçe Tarım Müdürlüklerinden alınacaktır-Çiftçi Kayıt Sistemi Kaydı)

3. Aile Fertlerinin Vukuatlı Nüfus Kayıt Örneği, (il/ilçe Nüfus Müdürlüklerinden veya e-Devlet üzerinden alınacaktır)

4. Bakmakla Yükümlü Olduğu Kişileri Gösteren Mahkeme Kararı (varsa)

5. Velinin yararlanacağı kontenjanla ilgili belge (varsa)

 

ÖNEMLİ NOTLAR:

* Öğrenci velisi başvuru süresi içerisinde gerekli evrakları okul idaresine teslim etmek ve başvuruyu onaylatmak zorundadır. 

* Eksik belge ile yapılan müracaatlar dikkate alınmayacaktır.

* Usulüne uygun tanzim edilmemiş belgeler kabul edilmeyecektir.

* Aile geçim beyannamesinde fert başına düşen yıllık gelir her yıl bütçe kanunda belirtilen miktarı aşamaz. 2023 yılı itibarıyla 111.600,00 (YÜZONBİRBİNALTIYÜZ) TL'dir. Fert başına düşen yıllık geliri bu rakamı geçen öğrenciler başvuru yapamaz.

 

 İlköğretim ve Ortaöğretim Kurumları Bursluluk Sınavı Başvuru ve Uygulama Kılavuzu'na ulaşmak için tıklayınız.